public fountain, drinking fountain, city-7260455.jpg

Perspective – Timișoara 2023 for all

Proiectul Perspective – Timișoara 2023 for all documentează călătoria culturală în oraș, în contextul programului de Capitală Europeană a Culturii a patru protagoniști, reprezentanți ai unor grupuri vulnerabile: nevăzătorii, surzii, persoane care folosesc scaun rulant și persoane care utilizează limbajul simplificat, punând accent la fiecare activitate pe autoreprezentare și empowerment.

Cei patru sunt în rolul principal în cadrul a 20 de evenimente culturale diverse din programul Timișoara 2023, alături de echipa de jurnaliști care va documenta video și audio demersul. 

Însoțindu-i, putem descoperi felul în care trăiesc ei experiența culturală, dar și obstacolele pe care le întâlnesc.

Ce urmărim?

În acest parcurs, putem identifica gradul de accesibilitate al conținutului cultural și al infrastructurii. Informațiile obținute vor sta la baza mai multor produse: un documentar video și audio, 20 de reportaje audio-video și o broșură cu recomandări pentru operatorii culturali în ceea ce privește accesibilizarea programelor culturalale pentru grupuri vulnerabile. Experiențele cronicarilor vor fi transpuse sub forma unor reportaje care, la rândul lor, vor beneficia de subtitrare (în română și engleză), traducere în limba semnelor române.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *